Luchtontvochtigers

Hoe werkt het?

 

De warme vochtige lucht uit het zwembad wordt aangezogen door de afzuigventilator. Via het retourfilter passeert de lucht de kruisstroomwisselaar waar deze de koude verse lucht kruist zodat een deel van het vocht uit de lucht wordt afgescheiden doordat de lucht wordt voorgekoeld. Na de kruistroom-wisselaar wordt een deel vuile lucht (0% tot 30%) naar buiten toe afgevoerd door ventilator. Het overgebleven gedeelte gaat door de verdamper en wordt indien nodig gedroogd tot het gewenste niveau. Na de verdamper wordt de koude en gedroogde lucht gemengd met verse buitenlucht. Deze lucht wordt daarna voorverwarmd door de warmte van de warme luchtstroom uit de kruisstroomwisselaar en wordt vervolgens door de condensor nog verder opgewarmd

 

Toepassingen

 

In het geval dat de zwembadruimte verwarmd moet worden zal middels de warmwaterbatterij de gewenste temperatuur bereikt worden. De UTA is in staat om, de luchtvochtigheid, de verwarming, de verse lucht en de onderdruk van uw zwembad te regelen. Doordat de UTA een warmtepomp heeft in combinatie met een kruisstroomwisselaar bent u verzekert van een zeer laag energieverbruik en een optimaal comfort.

 

 

Altop International kan helpen met uw aanbieding
 

Als toonaangevende leverancier van luchtbehandeling en engineering oplossingen voor de industrie werkt Altop nauw samen met vooraanstaande fabrikanten. Wij bieden alle denkbare oplossingen, van innovatieve engineering services in het ontwerpproces tot ondersteunende installatiewerkzaamheden op locatie. Altop International is onderdeel van Altop Groep.

 

 

Technische specificaties

 

Maximale vermogen 205 Watt
Gemiddeld vermogen 205 Watt
Voltage 220 – 240 V / 50 Hz
Voor ruimtes tot 55 m2
Capaciteit 12 liter / dag
Proceslucht 160 m3 / uur
Uitneembare watertank 2 liter
Werkbereik 5 – 32 °C
Koelmiddel R-410A
Behuizing / omkasting RVS
Geluidsniveau 45 dBA
Garantie 2 jaar
Veiligheid CE

 

Eenvoudig installatie plug&play

De gebruikersinterface is duidelijk en gebruikersvriendelijk. Via een verlicht lcd-display kan de bedrijfsstatus van de unit direct worden gecontroleerd. De in de microprocessor verwerkte drukknoppen geven een directe uitlezing van de belangrijkste bedrijfsparameters: temperaturen, drukken, setpoints, draaiuren, etc. De menu’s bieden toegang tot alle machineregelingen, inclusief een geheugenmenu voor een snelle storingsdiagnose.